Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac, 2016

Masam Manis Filem Malaysia

Imej
Assalamualaikum dan selamat sejahtera.
Peh peh, dah lama tak menulis blog di sini berikutan sibuk duk melakar masa depan. Cehwahhh. Almaklumlah, sejak dah bergelar lepasan sekolah ni, hendaklah hendak hendak ku rasa akan life sebagai seorang dewasa. Apatah lagi dengan keadaan ekonomi yang tidak menentu serta penuh dengan liku-liku dan palitan politik yang mengotori serta ancaman-ancaman ekstremis dalam agama dan sebagainya yang sedikit sebanyak merencatkan kejayaan menuju Wawasan 2020. Bak kata quote terkenal, "Ku sangkakan 2020 ada kereta yang berterbangan, rupanya duitku kemelayangan." Bersabarlah duniawi semuanyaaa.
Baiklah, untuk entry kali ini, aku malas nak cerita bab sedih-sedih atau yang gambar-gambar. Kalau kau rasa kau rajin nak membaca, kau bacalah. Tapi kalau kau ni jenis yang suka menghadap video aneh 15 saat Instageram atau video sketsa pendek Pesbuk ke apa, kau pergilah layan kat sana tu. Sini bukan tempatnya. Mungkin umat sekarang dah senang dah selesa nak jadi…