Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei, 2015

Luahan Hati: Dari Rakyat Marhaenmu

Imej
Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.

Dah lama rasanya tak update blog ini. Mungkin atas desakan sibuk yang teramat dengan aktiviti sekolah (haihhh dah masuk form 6 pun masih lagi melekat 'badi' busy tak kesudahan), peperiksaan dan sebagainya. Wkwkwk.
Hari ini, saja nak post luahan hati sikit, bukan pasal experience yang berlaku dalam diri sendiri tapi benda yang sama berlaku di persekitaran non-stop buat hal tak mengerti nilai kemanusiaan sedikitpun. Terlebih dahulu, aku minta maaf beribu kemaafan andaikata luahan hati ini mengguris mana mana pihak, mana mana batch dan mana mana individu.
Aku rasa makin lama persekitaran aku makin lama makin tak terkawal, makin takde inisiatif yang diambil untuk menghalang gejala negatif pasif yang terus-terusan berlaku. Aku menggeleng kepala, meratib sendirian dalam dorm, duk termenung dan rasa TAK AMAN seolah olah pengganas berada di sekeliling aku, sedang mengancam aku habis-habisan. Namun, 'pengganas' itu sudahpun menyerang da…