Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember, 2015

#Momento2015: Kem Kepimpinan dan Bina Insan SAMMPS 2015 (Day 2)

Imej
Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.


Alhamdulillah, post ini disambung buat kesekian kalinya untuk hari kedua cabaran para peserta Kem Kepimpinan dan Bina Insan SAMMPS 2015 pada 12 September 2015 hari kedua. Berikan tepukan. (Dah macam program The Amazing Race lagaknya)
Baiklah, aktiviti mereka seacah-acah PLKN untuk hari kedua ini tetapi yang pentingnya, mereka happy, satu. Kedua, suatu adventure buat mereka. Ketiga, kau tanyalah mereka. Tanpa membuang masa dan bicara, ayuh kita izinkan gambar berbicara untuk hari kedua (last day and last post about this program) ini, silakan menthrowback.
ATTENTION! SPOILER ALERT!
DAY: 12 SEPTEMBER 2015 (SABTU)



#Momento2015: Kem Kepimpinan dan Bina Insan SAMMPS 2015 (Day 1)

Imej
Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.

Alhamdulillah, ada juga masa untuk aku update blog yang bersawang dan semakin lama semakin terabai dek pelajaran yang perlu difokuskan dan kerja-kerja khidmat masyarakat dan plan masa depan yang tersusun rapi. Now, it's time for me untuk men'campak belakang' segala memori atau bahasa (acah-acah) hipsternya, momento. Untuk #Momento2015 kali ini, aku nak membawa korang untuk menelusuri sebuah program di bawah Unit Bimbingan dan Kaunseling SAM Muhammadiah Pekan Sabak. Oh, sedihnya nak 'habaq' yang 'cheq' dah officially ex-SAMONErs dah sekarang. Dah bergelar alumni. (Emoji airmata setitik keluar daripada mata) Tak apalah, zaman persekolahan 'guwa' sudahpun berakhir. Baiklah, back to the topic, please.
Seperti biasa, untuk program yang diberi 'judul' Kem Kepimpinan dan Bina Insan SAMMPS 2015 yang mana melibatkan orang-orang penting dalam SAM Muhammadiah ini, seperti Pengawas Sekolah, Pembimbing Rakan Seba…