Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2014

Coretan #3 - Akan Mengakhiri Zaman Persekolahanku

Imej
Jadikan malamku lebih indah. Jadikan siangku lebih terang. Biarkan bungaku mewangi selamanya. - Akim Ahmad.

Tetiba pula pasang lagu Mewangi ni dah kenapa. Ok, next song.

Buka hard disk. Buka folder lagu. Kena berani take a risk. Jadikan cabaran sebagai regu.
Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.


Sebuah post yang mana saat aku tengah menaip entry ini, aku sedang mendengar lagu Di Langit Awan Biru nyanyian Putri Ceria Popstar 2. Lagu komposer Ajai ini memang agak deep kalau difahami liriknya. Ok, entri ini bukan nak memuji atau mereviewkan lagu ini, tetapi berbalik kepada topik pada hari ini yang seperti biasa, aku ni bukannya mastermind atau nak mempengaruhi pemikiran kau yang membaca dengan idealogi aku yang entah apa-apa. Aku tak ajak pun kau baca, kan? Kalau kau rasa, kau nak baca entry aku dengan rasa terhormatnya, silakan baca. Kalau asyik nak komen, buka blog sendiri, meh aku cilikan keyboard kau tu. Hak bersuara jangan kacau boleh tak? Janji guwa tak kutuk agama, negara atau is…

Coretan #2 - Bodohnya Mentaliti...

Imej
Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.



Salam stalking semua. Di sini lahirnya sebuah entri untuk dibaca. Baca sudahlah, jangan asyik nak kecam sahaja aku ni. Haihhh jangan jadi orang yang suka cari salah orang. Tak elok tahu. Kalau rasa-rasa tak suka dengan apa yang inign aku coretkan untuk kali ini, dipersilakan untuk close halaman ini. Tak sukalah kalau ayat aku pun nak jadi suatu kesalahan besar yang perlu dihukum. Kain kalian pun aku tak jaga, tak basuh dan tak iron, apsal nak ganggu hidup aku? Oh, jalan cerita hidup aku lagi menarik ya daripada jalan cerita hidup kalian?
Entry kali ini aku nak bercherita sedikit mengenai apa yang dapat aku nilai di sekeliling aku sekarang. Mungkin tak sangat nampak entri ini menuju kepada sebuah luahan hati. Tapi adakalanya aku suka ajak orang berfikir. Ajak orang melahirkan perkongsian bersama. Maklumlah, apa guna ada blog tapi hanya nak lontarkan ke dinding blog kita dengan kata kata cinta yang sesungguhnya menyampah dan elok dispamkan sahaja…

Highlights Karnival Amal Islami & Sukan Asrama SAMMPS 2014

Imej
Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.

Bertempat di Dewan Besar Muhammadiah Pekan Sabak pada 8 Ogos 2014 jam 8.00mlm, telah berlangsungnya Majlis Penutupan Karnival Amal Islami & Sukan Asrama SAMMPS bagi tahun 2014. Saksikan highlights sepanjang Karnival Amal Islami & Sukan Asrama SAMMPS 2014 yang telah dijayakan oleh barisan kepimpinan exc0 2014 pada pertengahan tahun 2014.
Amal Islami (ASPURA)
Amal Islami (ASPURI)
Sukan (ASPURA)
Sukan (ASPURI)
Error. Bakal dibaiki kemudian.
Moga kenangan terindah dapat diabadikan bersama-sama oleh penghuni asrama sepanjang tahun 2014 yang cukup bermakna. Sekian, terima kasih.

Coretan #1 - Ukhuwah Sampah

Imej
Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.
Menghitung hari, detik demi detik, mungkin tidak lama lagi penghujung dan pengakhiran bagi tahun 2014 bakal tiba. Mungkin ada di antara mereka yang berasa hiba mendengarnya lantaran kenangan manis dan pahit tercipta menambah rasa dalam kehidupan yang tiada tara dengan tahun sebelumnya. Maklumlah, aku sebagai tahun terakhir bagi tahun ini menyambut zaman persekolahanku dengan penuh nostalgia yang mendalam seandainya tapak kaki ini melangkah keluar dari penjara zaman persekolahan yang entah aku tidak tahu perlukah aku genggam erat seeratnya meraikan semua momen indah bersama kawan-kawan, guru-guru mahupun warganya?
Sepanjang tahun 2014, Aku tidak menemui apa-apa meaning of friendship. Hanya aku temui, kosong. Pengharapan memohon kemanisan itu punah musnah siap aku sumpah seranah sampai bernanah. Kebarangkalian benarlah apa yang kurasa, sahabat, kawan disekeliling aku hanya menumpang, mengais keseronokan tanpa memikirkan apa yang bermain di padang…